Schnauzern är en härlig hundras som man tenderar att fastna för, då det är en ras som ser till att det händer saker utan att vara överaktiva, väldigt livliga eller arbetskrävande. Det är i stället en hund som hänger med på allt man kan tänkas hitta på (och klarar av det), som lika gärna går en mil som runt kvarteret.. Så länge schnauzern får vara med är den otroligt anpassningsbar, och det är en härlig hund att hålla på med bruks, lydnad och agility med, om än det ibland kan vara svårt att få dem att förstå nyttan med det hela. Det är en ras som passar de flesta människor som inte vill ha en hund som alltid säger ”Javisst!”, utan som ibland måste övertygas. Väl övertygade kan de gå i döden för en!

I USA används dom som terapihundar inom sjuk och långvård, sk ”sociale therapy dogs”, polishundar och cancerhundar. I Sverige hittar vi schnauzers som bevakningshundar inom armen, älghund, eftersök, elitlydnads-champion, duktiga agilityhundar, räddningshund, motionskompis, draghund, klövjehund och mycket älskade familjehundar. 

           

Under denna flik presenterar vi lite olika aktiviteter man kan göra med sin hund . Eftersom schnauzern är en sådan allround hund passar den till nästan  allt.