Det är ett stort beslut att köpa en hund och det är många saker som skall tas hänsyn till. När väl beslutet är taget och valet av ras kommer upp så är det viktigt att man läser på om rasen och träffar hundar av den ras man vill ha.

När det gäller Schnauzer så är detta en aktiv och robust hund med hög intelligens och energi vilket gör att den kan ställa till med många hyss och kräver tid från sin ägare. Detta är ingen hund för en soffpotatis. Du får en lojal underbar hund som älskar dig och din familj över allt annat men som samtidigt ställer krav på dig. Det bästa du kan göra när du funderar på att köpa en schnauzer är att besöka flertalet uppfödare av rasen för att träffa olika individer. Finns det möjlighet gå gärna på en utställning och titta på de olika individerna där och tala med ägarna. På detta vis får man en bra bild av vår underbara ras.

Ska du köpa din första schnauzer?

Första årets medlemskap kostar endast 150 kronor när din uppfödare betalar avgiften, så glöm inte att fråga efter gåvomedlemskap i samband med köpet.

2020 sponsrar Schnauzerringen alla uppfödare på Uppfödarlistan med 100 kronor per gåvomedlemskap.