Nytt hem sökes

Uppdaterad 2020-09-09

Om ni har någon hund som behöver omplaceras kontakta omplaceringsombud på adressen nedan
omplacering@schnauzerringen.se 
eller ring 070-5448148
 

*** 

4 åriga svarta schnauzerhanen Eskil
söker nytt aktivt hem. Eskil har tagit rollen som familjens polis och vaktar familjens gård intensivt både mot bilar som kör eller personer som går förbi.
 Eskil har vid några tillfällen gjort utfall både mot vuxna och barn. Han har stort kontrollbehov och vill gärna kontrollera allt som sker i hans omgivning.
 Han har gått valpkurs samt flertalet kurser med sk hundcoach som försökt hjälpa familjen med han. Tyvärr har det inte hjälpt nämnvärt. Tillsammans med aktuell coach/tränare sköter sig Eskil perfekt och ägaren anser att han behöver en ägare med en fast och trygg hand och skulle helt klart fungera med rätt ägare som har erfarenhet. Han har lätt för människor som tar han på rätt sätt.
 Vid trim och annan behandling funkar det utan problem. Han har även varit på pensionat vid semester tillfällen utan problem. Andra hundar fungerar också bra.
Vid en olycka miste Eskil sitt ena öga men det är inga problem med det alls.

 Enligt ägaren behöver Eskil jobbas och aktiveras med och får då en toppenhund om de tar han på rätt sätt och med kunskap om hundar med dessa problem.

 Eskil kommer från Schnaublack’s kennel i Strängnäs.

 Kontakta ägaren Ann Tolbacke för mer info.
 0768/ 985448
ann.tolbacke@yahoo.com

(Upplagd 2020-07-27)

***

Elestorps Hackman 4 år ( Tellus)
behöver bli omplacerad pga ändrade familjeförhållanden , en underbar hund.
Han är uppväxt på landet men bor nu i staden och har blivit sporadiskt stadstränad. I nuläget får han inte all den stimulans han behöver då jag är ensamstående och har tre barn varannan vecka vilket är en av anledningarna till att jag vill hitta ett annat hem till honom. Är lättlärd och följsam när han inte är stressad. Älskar att spåra. Kräsen med mat och godis.

 Här är han, en jättegod underbar hund som inte protesterar vid hantering. Han är van och snäll med barn. Har bott med katter men jagar dem gärna. Han är inte så van vid andra hundar, är väldigt på men backar om den andra hunden säger till. Blir lätt stressad i nya miljöer, med nya människor, höga ljud stänger då av och är svår att få kontakt med. Beroende på stressnivå kan han skälla och göra utfall på hundar, bilar och människor som vi möter. De senaste månaderna har vi jobbat intensivt med detta och han blir bättre och bättre. Är kastrerad då det blev för mycket lukter för honom när vi flyttade till stan.

 Ring gärna matte på tele nr 0733-828202

(Upplagd 2020-09-10)