Nytt hem sökes

Uppdaterad 2020-09-09

Om ni har någon hund som behöver omplaceras kontakta omplaceringsombud på adressen nedan
omplacering@schnauzerringen.se 
eller ring 070-5448148
 
Maja (Svart tik)
P g a ändrade familjeförhållanden är vi tyvärr tvungna att omplacera vår älskade Maja. Hon är 4 år, kastrerad till följd av  livmoderinflammation och svart till färgen. 
Hon har bra grundlydnad och kan en del tricks. 
Vi har kört lite agility vilket hon tycker är jätteroligt och även viltspår där hon visat sig vara superduktig. 
 
Vi har haft henne hos hundvakt boende lantligt under semestern i flera år och där har hon gått lös helt utan problem. Själva bor vi relativt centralt med inhägnad trädgård. 
Hon är lättlärd och intelligent. Kommunicerar tydligt och visar vad hon vill. 
Hur hon funkar med barn vet vi inte då inte har några barn i bekantskapskretsen. Med andra hundar funkar hon bra. 
När vi stöter på vilda djur stannar hon direkt på kommando. 
 
Det som i dagsläget är lite besvärligt med henne är att hon har mycket vakt i sig och skäller när det kommer besök hon inte känner. Vi är helt övertygade om att det går att träna bort men vi har så sällan besök utöver familjen så har inte kunnat träna tillräckligt. 
Vår förhoppning är att Maja ska flytta till någon som är van vid schnauzer och dess egenheter samt gärna boende på landet. 
 
 
 Vänliga hälsningar
 

*** 
Alfons (svart hane)

 På grund av ändrade familjeförhållanden måste jag tyvärr omplacera min älskade Alfons. Han fyller 1 år den 24 oktober.
 Han kan fortfarande vara typiskt valpig och lite ivrig men har utvecklats väldigt mycket under vårt år ihop. Han kan mycket grundlydnad och är lyhörd och kontaktsökande och gillar att få träna. Vi har spenderat mycket tid i skogen, vilket han tycker är roligt. Inomhus är han lugn och sover för det mesta, men han är uppväxt i lägenhet och skäller gärna om han hör för mycket ljud. Tror därför han skulle må bra av att få bo i hus.

 Han är oerhört snäll, både mot människor och andra hundar. Han har träffat en del barn och det har fungerat bra. Han är även uppväxt tillsammans med en katt.
 Han har nyligen börjat gå fint på promenaderna men vårt största problem är hundmöten, där han har lite svårt att veta hur han ska bete sig, tror det kan grunda sig i att han blir osäker. För när han får leka med hundar i tex rastgårdar är han supersnäll och kan vara lite avvaktande, han är alltså inte aggressiv eller dominant. Han älskar att åka bil och kan vara ensam hemma några timmar utan problem

 Kontakta gärna mig för mer information om honom.
 Med vänlig hälsning Cajsa.
cajsalindh@hotmail.com

Alfons