Kurser/event 2011-2010

Bilder och referat från Schnauzereventet på Botkyrka BK 16 Oktober/2011

 En Dag med Schnauzer den 16 oktober 2011

Omkring 40 glada och trevliga schnauzerägare med hundar deltog i En Dag med Schnauzer på Botkyrka Brukshundklubb. En fantastisk höstdag med strålande sol över en vackert belägen brukshundklubb mötte deltagarna söndagen den 16 oktober.

Dagen inleddes med kaffe och smörgås. Därefter hälsade vår ordförande Catharina Alwall Svennefelt alla välkomna.

Först ut att förmedla kunskap var  distriktsveterinär Lotta Persson, som fick alla att ta till sig om hundens ”primärvård”.

Till lunch serverades grillade hamburgare och korv, som avnjöts  under muntert   umgänge mellan folk och hundar.  Även en tipspromenad med kluriga frågor, mestadels om schnauzer,  klarades av under lunchen.

Sedan var det dax för SKK`s  presstalesman och domaren Hans Rosenberg, att med både allvar och skämt prata i ämnet ”I huvudet på en hunddomare”. Föredraget, som avslutades med lite ringträning för de som kände sig manade, stämde många till eftertanke.

Samtidigt drog ett par pröva-på-aktiviteter igång med de duktiga instruktörerna Steffe Borg och Anka Vestman för agility och Christina Carlestav för rallylydnad. Kaffe med goda hembakta kakor serverades under eftermiddagen. Lite senare hade Steffe öppnat fotostudion och kön blev lång .

Under hela dagen kunde hundar släppas lösa i en mycket trevlig lekhage där såväl vuxna hundar som valpar fick röra sig fritt. Inte ett enda hundbråk understryker verkligen hur trevlig och social schnauzern är  – liksom dess ägare.

Dagen avslutades med avtackning av föreläsare och kunniga instruktörer samt prisutdelning för tipspromenaden med fina priser skänkta av Agria, Doggy samt SKK.

Slutligen ett citat från en av dagens deltagare:

”Vill tacka alla som varit med och ordnat det mycket trevliga eventet “En dag med schnauzer” på Botkyrka BK igår. Jättebra föreläsningar, gott fika/god mat och välplanerat arrangemang. De som inte var där gick verkligen miste om något väldigt bra.”

Fler bilder från eventet finns att titta på här

____________________________________________________

Bilder från schnauzerpromenaden i Skåne 15 Oktober.

Ca 20 schnauzrar, varav några 12-veckors valpar i vagn, med familjer samlades idag för en promenad.
I strålande höstsol med behaglig temperatur gick vi en promenad i Staffanstorps utkanter.
Via en hundrastgård kom vi till hundcaféet “Hand med hund”, där vi kunde köpa kaffe med våfflor och hundarna fick prova olika slags godis. Till fikat informerade Yrsa, en av ägarna om “Hand med hunds” verksamhet: psykolog, kurser, dagis, hundcafé mm.
Foto: Lotta Sunde


Klicka på bilderna för större format

________________________________________________________________

Bilder från schnauzerringens Event i Landskrona 24/9 2011

En härlig dag med prova på rallylydnad och agility i  fint väder och glada deltagare, som var jättenöjda och tänker fortsätta med rallylydnad och någon med agillity.Ett stort tack för att ni kom och till Inger Sjögren med kaffetanterna, för ni ställde upp så fint för Schnauzerringen.

Klicka på bilderna för större format

_________________________________________________________________

Bilder från schnauzeringens trimkurs i Karlskoga

Tre deltagare med varsin hund slöt upp till Schnauzerringens trimkurs 4 sept. 2011 i Karlskoga.
Tove och Boss hade åkt längst, ändå från Göteborg.
Duktiga och vetgiriga deltagare som ville veta allt om trimning.
8 timmar senare åkte alla hem med fina hundar och nya kunskaper.

/Ulrika Hjort
Foto: Tove Danielsson och Christina Carlestav

Klicka på bilderna för större format

 

———————————————————————————————————

Till Ransäters eventet 30/7-11
kom ca 20 personer. Mycket trevlig stämning bland alla schnauzerägare. Tipspromenad bland husvagnar och husbilar funkade jättebra och efter det var det korv med dryck samt kaka. Alla gick hem nöjda, och med famnen full med fina sponsrade priser.”
Bilder: Ulrika Hjort

Klicka på bilderna för större format.

———————————————————————————————————-

Bilder från schnauzerringens event i Borås den 2 Juli 2011
Foto/ Eva Arnell och Margaretha Wadell

Klicka på bilderna för större format.

————————————————————————————————————-

Handlerutbildning

Schnauzerringen anordnade Handlerutbildning med Gerard O ‘shea 24 sept 2010. i AH-hallen i Karlskoga. Vi hade 38 anmälda, bl.a från Norge och Gotland, ungefär drygt hälften av deltagarna hade schnauzrar av olika varianter. Kursen varade två dagar, och deltagarna var uppdelade på två grupper och varje grupp hade utbildning två halvdagar. Mitt på dagen serverades det lunch till alla.

Gerard bjöd på sig själv och gav deltagarna nya vinklar i konsten att ställa hund, det handlar ju faktiskt hur VI beter oss i ringen och hur VI visar vår hund. Det krävs övning och åter övning för att få hunden att visa sina allra finaste sidor på utställning. Och allt jobb hänger på OSS! Detta lärde Gerard ut denna helg och jag tror alla åkte hem med många nya tankar och aha-upplevelser kring ämnet handling. Och framför allt….det var mycket trevlig stämning och vetgiriga hundägare.
/ Ulrika Hjort

Bilderna nedan är tagna av Gunnar Magnus Bjornbekk. TACK!”

Klicka på bilderna för större format.
 
 

————————————————————————————————————-
Schnauzerringens trimkurs

anordnades 17 okt.2010 med 2 schnauzrar och 1 dvärgschnauzrar. Väldigt nöjda ägare åkte hem på ef.m med snygga hundar och nya kunskaper! Hoppas fler sluter upp nästa gång!

/ Ulrika Hjort & Birgitta Önner”