Nytt hem sökes

Om ni har någon hund som behöver omplaceras kontakta omplaceringsombud/valphänvisare på adressen nedan
valphanvisare@schnauzerringen.se eller ring 076 – 765 41 58

 


En svart mellanschnauzerhane på ca 6 månader finns till salu på halvfoder. Hanen ska ställas ut och förhoppningsvis gå i avel. Köparen ska helst bo i närheten av Uppsala.
Hanen passar utmärkt för någon som vill vara aktiv med sin hund.
Om intresse finns kontakta Marie Johansson på Kennel Skäggdoppingen

Mail: marie.johansson.schnauzer@telia.com

Tel: 018394096

***

Väinö
Svart schnauzerhane, född 120802.
Undersökt ögon, rygg, höfter, armbågar testiklar ua. Mentaltestad. Tränad och startad i bl.a lydnad. Utställd till FI Ch, Nordisk juniorvinnare samt Nordisk vinnare -13.
Han älskar att träna, är social och vänlig. Går att ha lös. Fungerar väl med barn. Fungerar även med andra hundar men ska inte lämnas ensam med andra hanar då han kan bli provocerad av vuxna hanar.
Efter förändringar som skett i hemmet – bl.a att det flyttat in andra hundar i hemmet och Väinö fått mindre aktivering och nu börjat kissa inomhus. Kastrering har övervägts, men eftersom hans beteende misstänks bero på stress i hemmiljö är det osäkert om det skulle hjälpa.

Vi letar i första hand efter nytt aktivt hem utan andra hundar till honom. Så länge han tränades aktivt (sök, spår, lydnad mm) gick det bra men när han fått mindre uppmärksamhet och aktiv träning har problemet blivit större.
Då Väinö har trimmats med maskin senaste två åren är det tveksamt om han kan ställas ut i fortsättningen då pälskvalitén blivit sämre.
Om Du vill ställa närmare frågor ta kontakt med Martina Kontu (Väinös uppfödare, enklast via facebook) finska / engelska.

Jag (Karoliina Niska mail karoliinan@hotmail.com) kan agera mellanhand som tolk om så behövs.
Vi har en halvbror till Väinö i familjen, och vi hoppas innerligt att Väinö kan hitta ett nytt aktivt hem! Vi är mycket mån om att han får det bra i fortsättningen.
Stamtavla: