Kurser/Evenemang 2012

Referat från olika event 2012.

Pälsvårdskurs 1/12 2012

4 stycken deltagare trotsade snöovädret och kom till Backgården i Skara för att lära sig vardagsskötsel av sina hundar. Dagen startade med fika och teori, hur man går igenom sin hund för att upptäcka eventuella problem. Sedan fortsattes det med trimning av hundarna, det blev många frågor runt pälsvården. En del behövde putsas och hållas efter och andra hade massor med päls att plocka bort. Deltagarna hann nästan trimma färdigt med god hjälp av instruktörerna som var Carola och Tove Sabel, Maria Thim och Monica Wogenius. När dagen var slut var också både hussar och mattar och allra mest hundarna nöjda och trötta.
Tack alla deltagare för en trevlig dag med era fina hundar och lycka till i framtiden med er trimning.
Carola, Maria, Monica och Tove

 

********

Referat från Kunskapsdagen i Skövde i samarbete med Skövde Hundskola 24 November kan ni läsa här.

*********

Bilder och referat från en Dag med Schnauzer i Kosta den 13 Oktober kan ni se här


Insända deltagarberättelser från En dag med Schnauzer i Kosta

Lördagen den 13 oktober, en typisk höstdag med regn var vi och vår hund Nisse, 4 månader gammal på aktivitets dag i Kosta. Vi fick lyssna på föredrag om skillnaden på hund och varg, lära oss att hunden inte ser rött – helt fel att köpa något i rött som vi gjort för att han lätt skulle se och kunna apportera. Nisse fick pröva på bevakning, sök och spår, matte Anna fick vara figurant och kröp runt i den blöta naturen så att alla hundarna kunde leta efter henne. Rallylydnad gick så där för Nisse men husse och matte vet hur vi ska göra. Efter en matpaus med grillkorv till oss människor så var det  information om Vardagsvård och Klickerträning, inomhus. Flera av hundarna hade prövat det och var helskärpta, lilla Nisse fick ställa upp som visningshund och blev inklickad, han fattade direkt vad som gällde, det har även fungerat väldigt bra hemma speciellt vid inkallning, att kunna belöna direkt när han bestämt sig för att återvända till oss. Nu hade regnet tilltagit och vi gick ut för att pröva Agility banan, Nisse sprang med Anna över hinder och genom tunnlar utan att tveka. Vi fick sedan lära oss hur vi ska träna gungbräda och slalom.

Tack till alla er som ordnade denna roliga dag med hälsningar från Nisse hund, Karin, Gunnar och Anna i Växjö

 

I lördags anordnade schnauzerringen en aktivitetsdag på Kosta skjutfält. Även om det är långt för oss att köra (25 mil enkel resa) så valde vi att anmäla oss. Det är ju alltid roligt att träffa andra med skäggiga vovvar och sen tycker jag att man får passa på när det anordnas något. Det blev en kanontrevlig dag trots att vädergudarna inte riktigt var på vår sida. Ösregn heeela dagen .

Dagen började med en jätteintressant föreläsning om varför hund är hund! Sen fick de som ville prova på agility, olika spår och rallylydnad. Heidi visade lite vardagstrimning och de som ville fick även prova att introducera sina hundar med klicker. Mitt på dagen bjöds det på grillad korv och innan vi avslutade var det kaffe och en smarrig morotskaka. De sålde även lotter och givetvis var vi ju tvugna att köpa lite, men där gick vi faktiskt plus! Flera tuggben, leksaker, reflexer och presentkort på en djuraffär på 400:-. Kanonbra .
Vi var inte hemma förrän klockan var 21.00 och då var både Emma, jag och Sigge rejält trötta, men som sagt mycket nöjda med dagen!

 

 Trimkurs

Lördagen den 15 september genomfördes höstens första pälsvårdskurs/trimkurs.
Åtta glada deltagare lyssnade först på lite teori samtidigt som kaffe med dopp serverades. Därefter jobbade alla med sina hundar på ett föredömligt sätt. En del vovvar behövde putsas och hållas efter och andra hade massor med päls att plocka bort. Under lunchen pratades det livligt om våra härliga hundar och många passade på att utbyta erfarenheter. Under eftermiddagen försökte vi återigen hjälpa alla så att var och en kunde åka hem med sin hund och göra klart det som inte hanns med under denna intensiva men givande dag.

Tack alla deltagare för en trevlig dag med era fina vovvar och lycka till i framtiden med er trimning.

Carola och Renée

 

 ”””””””””””””””””””””’

Grillunch vid Högbo Bruk lördagen den 1 september

 

Trots bara ett par dagars varsel på vår hemsida så lyckades vi med hjälp av flygblad runt utställningsringen intressera flertalet av de närvarande schnauzerutställarna att gästa oss. I lermoraset fann vi en orörd gräsmatta i en äppellund innanför utställningsområdet, där vi kunde sätta upp våra grillar.
Göran med fru Britt ställde upp med den äran och skötte såväl grillning som kaffe så att alla våra gäster var nöjda och uppskattade initiativet att erbjuda såväl en samlingsplats för umgänge och fri lunch efter avslutad rasbedömning. Även flera av våra ca 25 st gäster hjälpte till för att alla skulle få sina hamburgare och korv så snabbt som möjligt. Själv cirkulerade jag mest och njöt av den goda stämningen och alla glada skratt.

 

Detta ska vi absolut göra om flera gånger!Men inget blir ju helt perfekt, tyvärr. Naturligtvis så glömde undertecknad sin kamera och därav detta lite torftiga referat.

 

Hans

 

””””””””””””””””

 

Ronden 2012 blev återigen en succé!

 

Den 25 augusti i Backamo utanför Ljungskile på västkusten
hade vi en fantastiskt rolig och trevlig dag med underbart
väder vid Schnauzerringens inofficiella utställning. En
massa glada hundar och deras hussar och mattar deltog i
utställning, rallylydnad och grillning 38 hundar deltog i utställningen,
och några ytterligare deltog i ”kom som du är
klassen”, dvs klassen för otrimmade, kanske klippta hundar
som ville ha en bedömning av vår domare.
Vår domare Anette Edlander assisterades av ringsekreterarna
Roger Ölveryd och Hanna Andersson. Anettes öppna kritik i
konkurrensklasserna uppskattades av många som tyckte detta
var lärorikt och bra att få veta varför hon placerade hundarna
som hon gjorde.
Många fina hundar blev korade och resultatet av detta ser ni i
vår separata redovisning för Ronden. Även barn med hund arrangerades
och några härliga barn med sina valpar visade upp
sig i ringen och vår domare på Barn med hund, Anneli Townsend
hade svårt att skilja dessa duktiga handlers åt. Kanske får vi se
dem igen i ringarna med sina fina vovvar.
Rallylydnad
Christina Carlestav visade sedan upp hur det går till i den numera
populära hundsporten rallylydnad och de som ville fick prova
på med sina hundar, ett uppskattat inslag.
Efter en lång och tröttande dag var det så äntligen dags för
grillning och det bjöds på god korv med bröd och dricka ner vid
sjön intill utställningsplatsen.
Efter denna dag var vi alla trötta och nöjda. Sedan väntade en
lång väg hem för många långväga deltagare. Trevliga nya bekantskaper,
fina priser, fina rosetter och en härlig dag gör resan
hem lättare var det någon som sa ……
Ett stort tack till er alla som kom och gjorde denna nystart av
Ronden så trevlig och uppskattad. Hoppas vi ses igen nästa år.
Eva, Renée och Sylvia

Övriga resultat från ronden finns här